Reservar Online

Data Entrada:
Data Sortida:
HABITACIONS
 

El millor ciclisme dels Pirineus té una cita a La Purito 2018


 

Purito

Si ets ciclista amateur o professional, de bé segur que des de fa mesos tens marcada aquesta data al calendari: el 5 d'agost. Dia en el qual se celebrarà la quarta edició de la Purito. Aquest emblemàtic recorregut ciclista és un dels esdeveniments esportius de l'any a Andorra, i des de la seva creació el 2015, han participat més de 6000 corredors amants del ciclisme de carretera més dur i exigent. La prova anual va sorgir com a homenatge al ciclista català i resident en andorrà Joaquim Purito Rodríguez, participant habitual de les Grans Voltes, en les quals compta amb un total de 14 victòries.

En el recorregut de la Purito no faltaran, per descomptat, l'emoció d'una prova purament de muntanya amb extenuants ports de 1ª i 2ª categoria, en un dels llocs més ben valorats per al ciclista nacional i sobretot, l'estranger: el Principat d'Andorra.

 

Una Purito oberta a tothom, amb 3 recorreguts de diferents nivells

La purito

Arribada la 4ª edició de la Purito, l'esdeveniment ciclista segueix proposant diferents recorreguts perquè sigui obert a tots els participants, sense distinció d'edats ni preparació. L'objectiu és el de fomentar la pràctica esportiva en un lloc tan propici com l'entorn andorrà, conegut per la seva extensa xarxa de carreteres, on a l'estiu s'omple d'aficionats amants de l'esport a pedals.

Amb aquesta idea, La Purito 2018 comptarà amb 3 tipus de recorreguts d’acord amb el nivell dels participants. Així doncs, trobem La Purito 5.2 com la prova més exigent de totes, amb un recorregut de 145 km i uns vertiginosos 5.000 metres de desnivell positiu, solament per als ciclistes més experimentats en ascensos a ports de muntanya.

La línia de sortida, igual que en els altres 2 recorreguts, tindrà lloc a Sant Julià de Lòria. El trajecte no serà per res un passeig, ja que els participants escalaran tres ports de 1ª categoria i un altre de segona, amb un port especial en el qual ascendiran fins al Coll de la Gallina, d'extrema dificultat.

En el segon nivell de dificultat, l'anomenat “Recorregut 3.5” posarà a prova els participants amb ni més ni menys que 80 quilòmetres de traçat i 3.500 metres de desnivell, en el qual ascendiran fins al capdamunt de l’Alt de la Rabassa, El Coll de la Gallina, l’Alt de la Comella i finalment, els Cortals d’Encamp, situant la línia de meta a 2.083 metres.

D'altra banda, el recorregut de menor dificultat és el traçat de 28 km i 1.700 metres de desnivell, amb punt de sortida a Sant Julià de Lòria i arribada també a Els Cortals d’Encamp. Així mateix, en aquesta nova edició de la Purito tampoc podia faltar la Purito Kids. Un recorregut circular dirigit als petits de la casa que, per segon any consecutiu, aconseguirà reunir a desenes de nens i nenes amb la il·lusió de passar una entretinguda tarda d'estiu amb bicicleta. A més, els primers 3 classificats de la Purito Kids seran premiats amb una bicicleta mountain bike.

Purito Rodriguez

 

La 4ª edició de La Purito preveu xifres de rècord amb 2500 participants

Joaquin Rodriguez

L'èxit de l'esdeveniment creat en honor a Purito Rodríguez, es mesura per les xifres de participació que ha registrat des de la seva primera edició. Aquest any, es preveu que el nombre d'inscripcions a l'esdeveniment arribin a les 2.500, on segur no faltaran personalitats de l'esport com Toni Bou i Carlos Checa, sumats a habituals com Joseba Beloki, Ángel Viciós, José Antonio Hermida, o Gerard Morales.

D'altra banda, en aquesta edició l'organització introduirà portar mallot vermell com a mesura de seguretat en tots els seus participants, i habilitarà una zona de avituallment a el Coll de la Gallina. Allí els ciclistes que participin en qualsevol dels 3 recorreguts podran gaudir d'un merescut descans per recuperar forces, amb “puritos” de xocolata.

En definitiva, La Purito és un esdeveniment esportiu que no et pots perdre, ja sigui participant en algun dels seus recorreguts, o gaudint veient les bicicletes passar des dels marges de la carretera. És per això que si vols gaudir d'aquest emblemàtic esdeveniment esportiu d'Andorra, encara ets a temps de reservar la teva habitació a Hotel Pere d’Urg, a Encamp, situat molt a prop de Els Cortals, on transcorre l'itinerari de la Purito 2018.