Reservar Online

Data Entrada:
Data Sortida:
HABITACIONS
 

Compte enrere per a la Purito 2019


 

Purito

Ja falta menys per a l'arribada d'un dels esdeveniments esportius més esperats d'Andorra, La Purito 2019. Aquesta competició, que aquest any arriba a la 5a edició, s'ha consolidat com una de les cites esportives més importants d'Andorra durant l'estiu. Amb més de 7000 corredors inscrits des de 2015, La Purito és una prova creada per a homenatjar el ciclista català, Joaquim Purito Rodríguez i donar a conèixer la marca Andorra a escala internacional. En aquesta ocasió, La Purito 2019, que se celebrarà el pròxim 4 d'agost, oferirà 3 recorreguts diferents, oberts a ciclistes de diferents nivells. El primer recorregut i el més exigent és el de 145 km amb 5200 m de desnivell, un segon amb 80 km 3500 m de desnivell i el tercer, amb 28 km i 1700 m de pendent positiu.

 

La Purito Andorra 2019 retrà homenatge a l'exciclista Perico Delgado

La purito

A mesura que avancen les setmanes es van revelant les novetats que hi ha preparades per a la Purito 2019. Sens dubte, en aquesta 5a edició un dels grans al·licients serà l'homenatge que rendirà l'organització i tots els participants a un dels ciclistes més emblemàtics del panorama espanyol, Pedro "Perico" Delgado. En la seva etapa com a professional, el ja exciclista va marcar una època en els anys '80', conquistant el Tour de França en 1988 i la Volta Espanya en 1985 i 1989. Per aquest motiu i per ser actualment uns dels principals referents per als aficionats a aquest esport, Perico Delgado serà el gran protagonista del dia i el millor ambaixador del ciclisme al país.

 

El recorregut de la Purito, obert a tots els públics

Si hi ha un aspecte de la Purito que tant organització com participants coincideixen a destacar és la varietat dels seus recorreguts, adaptats als diferents nivells de ciclistes. Així, com és habitual, la prova ciclista comptarà amb tres recorreguts, de 48 km, 80 km i 145 km respectivament.

El primer d'ells, donarà el tret de sortida a les 8 h des de la parròquia de Sant Julià de Lòria, recorrent dos ports de muntanya de 2a i 1a categoria, situats a l'Alt de la Comella (1350 m) i en els Cortals d'Encamp (2083 m), respectivament. Encara així, tots els participants que portin bicicletes de carrera i, sobretot, que disposin d'una bona preparació física, podran posar-se a prova en el recorregut de 80 km. Amb 3500 metres de desnivell positiu, els participants hauran de superar fins a 4 ports de muntanya: un de 2a categoria, dues de 1a i un de categoria especial. La línia de meta, igual que en el recorregut de 48 km, se situarà en Els Cortals d'Encamp.

Purito Rodriguez

Finalment, La Purito reserva, com va sent habitual, un autèntic desafiament per a les cames de ni més ni menys que 145 km, només apte per als més valents i preparats. Als 5400 metres de desnivell positiu cal sumar-los 6 ports de muntanya, un de 2a categoria, 4 de 1a i un altre de categoria especial, finalitzant el recorregut a 2083 metres, a l'altura de Els Cortals.

 

La Purito Kids, una prova ideal per als més petits

Joaquin Rodriguez

Tal com s'ha fet en les últimes edicions, el dia previ a la gran cita, La Purito celebra la festa del ciclisme infantil amb la Purito Kids, que tindrà lloc el dia 3 d'agost. La cita esportiva, creada per a fomentar els valors de l'esport i l'activitat física entre els més petits, comptarà amb un circuit circular que transcorrerà per la localitat d'Encamp. Els participants, nens i nenes amb edats compreses entre els 5 i 14 anys, seran assignats en una de les 5 categories de la Purito Kids: pre-benjamins, benjamins, participants de 9 a 10 anys, alevins federats i no federats. Tots ells, hauran de realitzar diferents voltes, d'acord amb la seva categoria, amb un recorregut al voltant del Parc del Prat Gran i per les avingudes de Príncep de Belloch i Joan Martí, arribant de nou al punt de sortida..

Finalment, la cita esportiva infantil tirarà el tancament a les 13 h amb el lliurament de premis per als tres primers participants de cada categoria.

Viu l'emoció de la Purito 2019 al nostre hotel a Encamp

Tria com vols viure l'experiència de la Purito 2019, sigui participant en ella o veient-la des de la distància, des dels marges de la carretera. Per aquests motius, a Hotel Pere d'Urg trobaràs les millors ofertes per a passar la nit prèvia a la gran carrera i carregar les piles en el restaurant del nostre hotel, amb la millor selecció de gastronomia de muntanya i internacional. Tot perquè la teva estada al nostre hotel a Encamp sigui la més còmoda i agradable possible.