Tot i que Andorra, com a destí de primer ordre, ofereix un ampli ventall d'atractius turístics com ara un entorn natural envejable, eixos comercials amb centenars de comerços i pistes d'esquí de primer nivell, altres reclams com la gastronomia també juguen un paper fonamental com a pol d'atracció de turistes. En aquest sentit, no cal dir que la gastronomia andorrana està estretament vinculada a la muntanya, sent un clar reflex de la seva condició de país pirenaic i mantenint tradicions culinàries (olors i textures fortes i salades) que també són presents en moltes comarques pirenaiques catalanes.
La cuina andorrana es basa en l'aroma i els sabors de muntanya i troba en els productes càrnics, sobretot derivats del porc, alguns dels seus aliments més emblemàtics i tradicionals (botifarra, bulls de llengua i de carnetes, llonganissa, donja, cansalada...).
Es tracta d'un tipus de cuina estacional, basada en la caça i la pesca de temporada i també amb els bolets i els fruits silvestres. La influència de la cuina francesa, sobretot provençal, en la gastronomia andorrana també n'és una evidència, ja que són molts els plats en què es poden apreciar subtils tocs gastronòmics del país veí. Però quins són els plats més tradicionals d'Andorra? A continuació te'ls detallem!