Reservar Online

Data Entrada:
Data Sortida:
HABITACIONS
 

Els 18 circuits pels quals pots practicar trail running a Encamp


 

El Principat d'Andorra és un lloc privilegiat, amb una riquesa geogràfica encantadora i ple de racons únics que avui dia, encara molts desconeixen. Un autèntic paradís per practicar qualsevol tipus d'esport a l'aire lliure i, al mateix temps, per conèixer el valuós patrimoni cultural que ofereix el país. En aquest sentit, les activitats esportives que millor defineixen l'entreteniment a l'aire lliure d'Andorra són l'esquí a l'hivern i el trail running a l'estiu. El relleu muntanyenc que es troba als Pirineus permet una infinitat d'activitats a l'aire lliure, sent les carreres de muntanya un dels esports que més creix any rere any. És per això que al Principat, concretament a Encamp, s'han habilitat fins a 18 rutes per córrer per Andorra, aptes per a diferents nivells. Ara, està a les teves mans saber a quin ritme vols recórrer-los.

 

El trail running Andorra destaca per la seva varietat en recorreguts de llarga, curta i mitja distància

Situant Encamp com a punt de referència de les rutes per córrer per Andorra, la parròquia compta amb una gran varietat de circuits per als runners. Gràcies a la gran atracció que suscita el trail running al Principat, sobretot a l'estiu, des de maig de 2018 estan disponibles fins a 18 noves rutes per córrer per Andorra. Els circuits, dissenyats per l'empresa The Trail Zone, s'han realitzat per incentivar l'esport durant l'estiu, oferint rutes de curta, mitjana i llarga distància. Així, trobem un total de 4 rutes per córrer per Andorra de fins a 15 km (curta distància) i 3 itineraris de mitja distància amb una longitud entre 15 i 26 km. Per últim, per als corredors més experimentats en aquest tipus de carreres de muntanya, existeixen 2 recorreguts llargs de més de 26 km.

trail running Encamp

Tots ells es caracteritzen per tenir una gran diversitat de relleus, desnivells i zones més tècniques per als corredors més preparats, com també per als que s'inicien en aquest esport. Així mateix, cal destacar que el principal objectiu dels nous recorreguts del trail Andorra no és un altre que divertir-se fent esport i gaudir d’una forma respectuosa i lúdica, dels paisatges que ofereixen els Pirineus.

 

Els amants de la verticalitat i els passeigs disposen d'alternatives a les rutes per córrer per Andorra

trail running Andorra

Amb dues modalitats de recorreguts molt diferents, a Encamp existeixen rutes de trail running específiques més enllà dels recorreguts de curta, mitjana i llarga distància. En primer lloc, per als amants de les pujades i dels descensos més vertiginosos, la parròquia proposa dos circuits de trail vertical d'una gran exigència física. El recorregut del Bony dels Neres, amb 3 km i 950 metres de desnivell positiu és el més tècnic, amb un ascens molt pronunciat on és necessari ajudar-se de peus i mans per grimpar fins al seu cim. Per la seva banda, la segona trail running Andorra que s'emmarca en la modalitat de "trails verticals" és la que parteix des del Funicamp. Es tracta d'un recorregut menys conegut que l'anterior però amb unes característiques i nivell de dificultat similars. El trail vertical del Funicamp és un recorregut de 4,7 km amb un desnivell positiu que ascendeix també fins als 950 metres. Dos recorreguts especials que bé segur serviran com a entrenaments per a aquells que busquin preparar-se per a futures competicions de trail running.

D'altra banda, si es prefereix realitzar tranquil·les caminades en família per gaudir dels paratges naturals d'Andorra, la millor opció és conèixer els recorreguts de menys exigència que hi ha a Encamp. Els més coneguts, l'itinerari que pren com a punt de partida el llac de Engolasters fins a arribar a Encamp (6,5 km), la ruta pels Estanys de la Solana (8 km) i el circuit de les Abelletes a el Pas de la Casa, de 5 km.

 

Des del nostre Hotel a Encamp tindràs accés directe a la majoria de rutes per córrer per Andorra

Córrer Andorra

Gràcies a la privilegiada localització del nostre Hotel a Encamp, reservant allotjament a Hotel Pere d'Urg tindràs davant teu accés directe als circuits de trail running Andorra. La majoria d'itineraris tenen el seu punt de partida a la mateixa localitat d'Encamp o voltants. Per tant, al nostre Hotel a Encamp gaudiràs de l'entreteniment i la diversió dels nous circuits de trail running, en una de les parròquies més visitades i amb una major activitat esportiva durant l'estiu.