Reservar Online

Data Entrada:
Data Sortida:
HABITACIONS
 

La Travessa d’Encamp, uno de los motivos por los que debes visitar Andorra en verano


 

Camí de la Travessa d’Encamp

Viu l'estiu a Andorra amb gran intensitat gràcies a les múltiples activitats esportives úniques que et presenta el país dels Pirineus. Sempre amb el trail running com una de les modalitats més destacades en aquestes dates, els esdeveniments esportius d'Andorra es caracteritzen per ser oberts a tothom, amb recorreguts aptes tant per a participants de nivell amateur com professionals de trajectòria contrastada.
No obstant això, en aquesta ocasió ens centrem a parlar d'una de les carreres de muntanya més longeves del Principat, la Travessa d'Encamp, que el 7 de juliol arriba a la seva edició número 36. La carrera, una de les més importants que se celebren en la parròquia, any rere any compta amb participants procedents de tots els racons del país i de l'estranger. L'objectiu que persegueix l'esdeveniment? Transmetre els valors principals de l'esport i promocionar l'entorn natural únic que es troba als Pirineus andorrans.

 

Al juliol, el centre del trail running i l'esport a Andorra es troba a Encamp

Que a Andorra i, més concretament a Encamp, es respira l'esperit esportiu es demostra des que es comença a fondre la neu en els cims de les muntanyes. Amb l'arribada del Sol i el bon temps, els clubs esportius de parròquies com els d'Encamp comencen a moure fitxa per  organitzar els seus esdeveniments de cara a un estiu que està a tocar. En aquest sentit, l'emblemàtica Travessa d'Encamp postula com una de les carreres de muntanya obligatòries per a qualsevol trail runner, on es pot triar entre 3 recorreguts de diferents dificultats: 4,5 km, 14 km i 21 km, cadascuna amb un desnivell positiu de 35 m, 1200 m i 1300 m, respectivament.
Malgrat els diferents itineraris de l'esdeveniment, en aquest cas ens centrem en la prova reina de la Travessa, el recorregut de 21 km. Puntuable per a la Copa d'Andorra de Curses de Muntanya, es tracta d'un itinerari molt variat en el qual es combinen trams urbans i d'alta muntanya, en els quals no faltaran parts més tècniques amb pendents pronunciades de gran exigència, que obligaran als trail runners a demostrar tot el seu potencial.

Un dels esdeveniments de trail running més esperats, amb inici al camí de Ensagens i arribada a la Plaça dels Arínsols

L'èxit que ha portat a organitzar aquest esdeveniment fins en 35 ocasions es demostra any rere any amb l'augment del seu nombre de participants. Així, en 2018 va comptar amb 60 corredors d'alt nivell, alguns d'ells inscrits a la Copa d'Andorra de Curses de Muntanya. En aquest cas, la Travessa d'Encamp de 21 km és la 5a prova de la competició que té el camí d'Ensagens com a punt de partida.

Així, la primera part del recorregut és de les més exigents de la carrera. Amb ascens fins al Pic d'Ensagens, situat a 2858 metres d'altitud, des d'aquest punt, els corredors hauran d'avançar més d'un quilòmetre fins a coronar el següent cim, el Pic de Pessons, a 2862 metres. A continuació, i després de passar per un dels punts d'avituallament, situat en el Refugi de l'Illa, els corredors culminaran el tercer cim del recorregut al Cap dels Agols (2665 metres) per, tot seguit, realitzar un gran descens de 1300 metres de desnivell per arribar a la línia de meta, en la Plaça dels Arínsols d'Encamp.

En definitiva, una aventura que no pots perdre't a Andorra a l'estiu, on l'emoció i l'entreteniment estan assegurats.

Trail running y senderismo en Encamp

 

Hotel Pere d'Urg, col·laborador de la 36a edició de la Travessa d'Encamp

Com a mostra del nostre compromís amb l'esport i la promoció de l'entorn mediambiental d'Andorra, el nostre establiment forma part de les marques que col·laboren en l'organització d'aquest emblemàtic esdeveniment. Per aquest motiu, si ets un dels corredors inscrits a la Travessa, en el nostre hotel a Encamp trobaràs l'habitació que necessites per passar la nit d'hotel prèvia a la carrera o, per contra, reservar allotjament uns dies per descobrir uns altres dels molts atractius que hi ha a Andorra.

El Principat et reserva tota mena d'activitats relacionades amb el turisme rural i gastronòmic, wellness, compres, visites museístiques i molt més. Així mateix, des de la ubicació del nostre hotel a Encamp et trobaràs molt prop de la capital del país, Andorra la Vella, on si hi ha alguna cosa que no et faltarà seran plans per passar un gran cap de setmana o uns magnífics dies de vacances al costat dels teus.

Trail running Encamp